Please turn on javascript in your browser to play chess.
Help Forum

Help Forum

  1. 12 Jan '12 11:09
    why does it take 3 or 4 minutes for the pages to change, and when will this rubbish get sorted out, or do I subscribe and play at a chess site that works properly?
  2. Subscriber Kewpieonline
    chess dummy
    12 Jan '12 12:43
    more of this in the general forum.
  3. Subscriber Russ
    RHP Code Monkey
    08 Feb '12 17:53 / 1 edit
    Is anyone else experiencing a slow site? It is time for a tune up anyway, but we would be interested in your opinion.
  4. 08 Feb '12 20:51
    Noatallifindthatthesiteisextremelyfastatpresentandthatallspacesbetween

    mywordsareremovedduetothespeedofthesite.
  5. 08 Feb '12 22:32
    I have noticed occasional irritating slow-down, particularly when posting or viewing forums.
  6. Subscriber venda
    Dave
    08 Feb '12 22:40
    Originally posted by Russ
    Is anyone else experiencing a slow site? It is time for a tune up anyway, but we would be interested in your opinion.
    Occasionally, the forums don't respond very quickly and sometimes not at all, but it doesn't seem to take long before everything is back to normal.
    I've never, in almost 2 years had any problems playing my games.
    The longest I have ever had to "wait" is less than 20 seconds and it's usually a lot faster.
    I use Firefox or Google Chrome on a desktop PC
    My I.S.P. is Virgin Media(UK)with an "advertised" 10mb broadband speed.
  7. Subscriber Kewpieonline
    chess dummy
    09 Feb '12 03:53
    Current broadband speed claimed 21 mbps, actual 5mbps. Playing screen usually loads quickly, but occasionally slows right down. Forum screens load much more slowly, sometimes not at all. Sending off a post usually takes so long that I think the system's down.
  8. Subscriber Russ
    RHP Code Monkey
    09 Feb '12 09:21 / 1 edit
    OK. Thanks guys, feedback from out in the wild like this is very useful.

    edit : Don't worry about stating your broadband speed, this will be a site performance issue.
  9. Subscriber Kewpieonline
    chess dummy
    09 Feb '12 18:00
    Just now gained access to forum pages after 10 minutes of trying. Board pages behaving normally during those 10 minutes.
  10. Subscriber C J Horse
    A stable personality
    09 Feb '12 19:06
    I have to say I'm experiencing normal (ie good) service.
  11. 10 Feb '12 00:07
    Originally posted by avalanchethecat
    I have noticed occasional irritating slow-down, particularly when posting or viewing forums.
    Same
  12. 10 Feb '12 15:01
    Originally posted by Russ
    Is anyone else experiencing a slow site? It is time for a tune up anyway, but we would be interested in your opinion.
    Often my RHP is slow as syrup. I thought it was my FireFox installation, but it doesn't happen when surfing generally.
  13. Standard member RevRSleeker
    CerebrallyChallenged
    10 Feb '12 19:46
    I gave up after four minutes waiting for the 'private forum' list to appear, I then tried to come over here to 'help' and I gave up after 2mins, it happens a lot so I thought I'd actually time it as it seems a common problem...I usually I hit 'my games' when there are these long forum pauses and it's instant access there...it's never anything other than the forum that I have these long pauses. I thought I'd leave the browser waiting to get in here and it took over 5mins but under 6...with no other tabs open and no other programs running on the computer. It makes no difference which browser I use, not that I can detect.
  14. 10 Feb '12 21:01
    Very rarely have I had any problems ( 5 years ) Works fast for me.
  15. 14 Feb '12 16:08
    This infuriatingly irritating problem appears to be getting more and more frequent. DAMMIT.