Please turn on javascript in your browser to play chess.
Only Chess Forum

Only Chess Forum

  1. 31 Mar '07 14:50
    I've been experiencing troubles in the Playchess engine room. Every first game of the day, my GUI freezes for about 5 minutes after the game, and it times me out. Also, the engine's performance has dropped. Has anyone else experienced similar issues? Does anyone have any suggestions as to what I should do about this? Thanks
  2. Standard member Wulebgr
    Angler
    31 Mar '07 16:20
    Originally posted by Falco Lombardi
    I've been experiencing troubles in the Playchess engine room. Every first game of the day, my GUI freezes for about 5 minutes after the game, and it times me out. Also, the engine's performance has dropped. Has anyone else experienced similar issues? Does anyone have any suggestions as to what I should do about this? Thanks
    It's been a few days since I've been ther, but the automatic accept did not seem to be working well when I was there last. Thus, it required my presence to get a new game when one finished.

    The problem you describe has happened to me once or twice, but not "recently". (I have a short history in the engine room, perhaps four weeks.)
  3. 31 Mar '07 16:48
    No problems here. What service pack do you have and how long do you leave Fritz GUI running? In fact my engines rating had dropped to about 2300 and now is 2530s.

    In my case I use the Fritz GUI only when playing in the engine room and the PlayChess client for all other things ie playing, kibitzing etc
  4. 31 Mar '07 22:47 / 1 edit
    Originally posted by z00t
    No problems here. What service pack do you have and how long do you leave Fritz GUI running? In fact my engines rating had dropped to about 2300 and now is 2530s.

    In my case I use the Fritz GUI only when playing in the engine room and the PlayChess client for all other things ie playing, kibitzing etc
    I'm not sure what service pack I'm using, but It's the Junior 10 GUI, and isn't that the same as the Fritz 9 GUI? I was experiencing these problems before too, but they stopped all of a sudden and my engine rating went up to 2673, only losing about 2 out of 20 games. The problem now presents itself again.

    EDIT: I have GUI version 9 and it is fully updated. Is this the same as the service pack?
  5. 31 Mar '07 23:25
    No I thought you had Fritz 10 not Junior/Fritz 9. If you run query upgrade on the server, it should tell you if you are up to date. Is there any kind of error report in the event viewer? It could be some software you installed recently, causing a conflict.
  6. 31 Mar '07 23:49
    I got a new opening book, but I did well with it for that short period of time.