13 Jul 22
Potvrzení před provedením tahu. Mnohokrát se mi stalo, že jsem odeslal tah jen pouhým kliknutím na figurku , aniž jsem kliknul na zelené políčko pro odeslání tahu . Nebylo by možné odstranit tu možnost odeslání tahu kliknutím na figurku a dát možnost- OPRAVDU CHCETE UDĚLAT TENTO TAH ? A pak teprve to současné tlačítko pro odeslání tahu . Prohrál jsem pro tu zvláštnost už několik partií . Děkuji za pochopení .
@tosys16 saidgoogle translate: (from Czech)
Potvrzení před provedením tahu. Mnohokrát se mi stalo, že jsem odeslal tah jen pouhým kliknutím na figurku , aniž jsem kliknul na zelené políčko pro odeslání tahu . Nebylo by možné odstranit tu možnost odeslání tahu kliknutím na figurku a dát možnost- OPRAVDU CHCETE UDĚLAT TENTO TAH ? A pak teprve to současné tlačítko pro odeslání tahu . Prohrál jsem pro tu zvláštnost už několik partií . Děkuji za pochopení .
Confirmation before making a move. Many times I've sent a move just by clicking on a figure without clicking the green box to send a move. Wouldn't it be possible to remove the option to send a move by clicking on the figure and give the option - DO YOU REALLY WANT TO MAKE THIS MOVE? And then only the current button to send the move. I have already lost several games due to this peculiarity. Thank you for understanding .
I am not sure if you lost because the move was not submitted?
@tosys16 saidAn extra click would be annoying to some players.
I always make my move on the analyze board,check it out and then duplicate it on the main board and submit
@shallow-blue saidGood point.
And at any rate, in live chess touch-move is the rule, too, so any player ought to be used to it.
OTB chess is not a factor here though.
The two formats are completely different.